Adres
Openingstijden
MA: GESLOTEN
DI T/M VR: 07.00 - 18.00
ZA: 07.00 - 16.00
ZO: GESLOTEN
Adres
Openingstijden
MA: GESLOTEN
DI T/M VR: 07.00 - 18.00
ZA: 07.00 - 16.00
ZO: GESLOTEN
OVER SLAGERIJ VAN DONK
SLAGERIJ VAN DONK GAAT OVER VAN VADER OP ZOON
Ad en Rikie van Donk geven met plezier het stokje over op de derde generatie Van Donk (aan zoon, Maarten van Donk). Na een leven hard werken vinden Ad en Rikie het mooi geweest en kijken ze uit naar een zorgeloos zigeunerbestaan.
Zwerven met de camper wordt hun credo voor de komende jaren. Al zestig jaar loopt Ad van Donk door de gangen van het pand met de mooie naam ‘Vleeschhouwerij’ aan de Nieuwstraat. Als jongetje van vijf kwam hij met zijn ouders – Cornelis en Maartje van Donk – boven de slagerij te wonen. Als het nieuwe jaar begint heeft Ad er 35 jaar als slager op zitten, daarin bijgestaan door Rikie, zijn tweede vrouw met wie hij 18 jaar is getrouwd.
“IK HEB 60 JAAR DOOR DEZE GANGEN GELOPEN”
Ad van Donk was de enige slager die ook zelf varkens slachtte, zo’n drie stuks per week. En een koe. “Slachten klinkt natuurlijk alsof je niets met dieren hebt, maar dat is onzin. Vlees komt toch echt van een dier en niet zoals veel mensen tegenwoordig denken uit een pakje. “Ik ben een ontzettende dierenliefhebber, ik houd van dieren en daarom heb ik het slachten altijd zo diervriendelijk mogelijk gedaan.”
Wij maken nog altijd zelf de worst, de rosbief, de spekjes voor in de stamppotten en veel meer. Wij staan doordeweeks om 5 uur ’s ochtends op om voor 7 uur, wanneer de eerste klanten komen, de toonbank in te richten. Alles moet vers gesneden zijn en vers gemaakt.
Tijdens Ad zijn jeugd was het heel gewoon dat kinderen meehielpen in het bedrijf van hun ouders. Cornelis en Maartje hadden het zeer druk met de slagerij die zij in 1950 van de familie Van den Heuvel (1928) hadden overgenomen. Ad fietste tussen de middag de bestellingen rond en vanaf zijn 8e hielp hij mee met darmen slijmen, niet een fijn klusje, maar heel geschikt voor kleine jongenshanden. Ad ging in eerste instantie voor een carrière in de handel maar is toch op zijn 25e in de slagerij komen werken.
Hij weet niet precies waarom, maar het gaat nu precies zo zegt zoon Maarten. Maarten van Donk heeft eerst in de skislijperij gezeten, toen is hij in dienst gegaan en is pas daarna de slagersvakopleiding gaan doen en in de slagerij komen werken. Maarten is vanaf 1 januari (2012) de nieuwe eigenaar van Slagerij van Donk. Maarten heeft meerdere ideeën voor de winkel/slagerij. Wanneer hier de tijd voor is zal Maarten deze in praktijk gaan brengen. Voor nu bent u nog elke dag welkom in de mooie, authentieke ambachtelijke slagerij in Weesp, met de winkel nog in originele stijl, zowel binnen als buiten.
ONS ASSORTIMENT
Rundvlees
Ons rundvlees komt van onze eigen boer uit de bloemendaler Polder waar de runderen vrij kunnen rondlopen.
Het plateau
Gevuld met minimaal 24 verschillende hapjes, vleeswaren en salades!
Barbecue pakketten
Bekijk op uw gemak onze barbecuepakketten.
Worstmakerij
Wij maken hier elke dag heerlijke gerookte producten! De ouderwetse traditionele rookworst, paardenrookvlees, en niet te vergeten onze gerookte ossenworst.
Partypan
Heeft u binnenkort een feestje? Om het voor u heel gemakkelijk te maken hebben wij de Party Pan!
Gourmet pakketten
Lekker gourmetten met Sinterklaas, Kerst of gewoon wanneer u er zin in heeft, altijd een feest!
Maaltijden
Bij ons kunt u terecht voor veel verschillende zelfgemaakte maaltijden, gemaakt in onze eigen keuken.
Schepsalades
Wij hebben voor u ook heerlijk schepsalades. Onze filet americain is heerlijk net als onze andere salades.
BBQ Tapas
Culinair met familie en vrienden genieten van diverse BBQ smaken.
ONZE KLANTEN
BEKIJK ONZE PROMO
CONTACT ONS
Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 07.00 - 18.00
Zaterdag: 07.00 - 16.00
Zondag: Gesloten